BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forums2u.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forums2u.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forums2u.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


Tips Pemakain Perfume

Share
avatar
Alyadanis
Forum Admin
Forum Admin

Posts : 24
Reputation : 0
Join date : 22/10/2009
Age : 33
Location : PeTaLinG JaYa

Tips Pemakain Perfume

Post by Alyadanis on Thu Oct 29, 2009 10:20 am

Kadang2 Perfume yang kita pakai tidak tahan lama..kenapa kan? sedangkan beli dengan harga yang beratus..Eerrmm..betul ke cara pemakaian perfume kita?

Disini Nana ada beberapa tips untuk anda mengenai cara pemakaian perfume yang betul..

Arrow Tips2 pemakaian perfume

1) Menyembur dengan sedikit sahaja dibahagian nadi seperti pergelangan tangan dan leher juga dibahagian seperti belakang telinga dan belakang lutut TETAPI perlu ingat jangan sesekali kita menggosok bahagian tersebut, yela kadang2 kita fikir itu memberi penjimatan kerana dengan sembur sebelah tangan lepas tu kita gosok dengan tangan sebelah lagi..Uurmm..daripada apa yang Nana baca bila kita menggosok tempat tersebut ianya akan mengubah molekul2 perfume tersebut, seelok2 nya biarkan ianya kering secara semulajadi..

2) Ada antara kita sebenarnya alah kepada semburan secara terus perfume kepada kulit, ini menimbulkan alahan kepada kulit so alya ada terbaca tips berikut.. jika kita alah kepada perfume kita just spray perfume tersebut di cotton ball (kapas) so biarkan ianya mengering sedikit dan kita baru calitkan kebahagian seperti diatas. So baunya pun akan menjadi lebih soft..

3) Ramai yang tidak tahu sebenarnya selain kita spray di kulit, perfume juga boleh kita spray di bahagian rambut kita Tetapi pada jarak yang betul dan berhati2 jangan sampai masuk mata. Semburan ini memberi kesan yang sangat lembut kepada kita dan orang yang berada disekeliling kita. TETAPI cuci lah rambut kita sebelum berbuat demikian, kalau tidak bau lain pula yang timbul.. pale

4) Kita akan pening pada bau perfume yang kuat so ada satu lagi tips untuk anda semua, dengan menyembur perfume di udara dan biarkan ianya jatuh perlahan2 keatas anda atau anda berjalan melaluinya. Ini adalah satu kaedah yang baik kerana baunya amat lembut, romantis tak la macam botol perfume tumpah kan..

Ok, Buat masa ni ini sahaja Tips yang Nana boleh bagi..InsyaAllah jika ada lagi Nana akan bgtau ok..

* Jika anda selalu menggunakan perfume, maka anda tidak akan dapat menghidunya pada diri anda kerana ianya telah lali kepada hidung anda sendiri tetapi orang disekeliling anda yang dapat menghidu baunya..so tak payah la anda menyemburnya banyak kali kerana ianya satu PEMBAZIRAN ok.. flower



Hubungi saya untuk keterangan lanjut - 0196050069

    Current date/time is Tue Oct 24, 2017 11:54 am