BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forums2u.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forums2u.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forums2u.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


Polis terpelanting tiga meter direpuh Mat Rempit

Share
avatar
Admin
Forum Admin
Forum Admin

Posts : 85
Reputation : 0
Join date : 30/04/2009
Age : 34
Location : Selangor,Malaysia

Polis terpelanting tiga meter direpuh Mat Rempit

Post by Admin on Fri Feb 15, 2013 9:48 am

Ipoh: Seorang anggota polis terpelanting sejauh lebih tiga meter selepas dirempuh seorang mat rempit yang memecut motosikal melepasi sekatan jalan raya di Jalan Dato’ Seri Ahmad Said di sini, malam kelmarin.

Dalam kejadian jam 11 malam itu, mangsa Lans Koperal Luqman Hakim Abu Bakar, 26, yang berkhidmat di Balai Polis Sungai Senam, di sini, patah tulang betis akibat rempuhan kuat itu.


Kemalangan berlaku ketika mangsa bertugas melakukan pemeriksaan rutin terhadap kereta dan motosikal melalui jalan berkenaan.

Mangsa yang ditemui di wad Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini, berkata, kejadian itu berlaku apabila seorang penunggang motosikal enggan memperlahankan kenderaannya walaupun sudah diarahkan berhenti.


Menurutnya, penunggang motosikal itu memecut dan cuba melepasi sekatan sebelum melanggar kaki kanannya.


“Rempuhan itu menyebabkan saya terpelanting sejauh lebih tiga meter. Saya tidak sempat mengelak berikutan insiden itu berlaku pantas selain tidak dijangka.

“Saya terbaring kesakitan di atas jalan akibat kecederaan pada betis dan kaki selain luka pada tangan. Susulan itu saya segera dihantar ke hospital untuk menerima rawatan,” katanya.


Dia yang menjalani pemeriksaan x-ray diberitahu doktor patah dua tulang betis selain perlu menjalani pembedahan bagi memasukkan besi.

“Ketika ini keadaan saya semakin stabil cuma doktor memaklumkan perlu melakukan pembedahan memasukkan besi dalam tempoh terdekat.


“Saya mungkin berehat dua bulan sebelum boleh memulakan tugas kembali,” katanya yang berasal dari Masjid Tanah, Melaka.


Luqman Hakim berkata, dia percaya penunggang motosikal yang merempuhnya cuba melarikan diri kerana tidak mempunyai lesen menunggang motosikal sah.


Bagaimanapun, katanya, penunggang berusia 20-an itu diberkas sejurus selepas kemalangan berlaku. “Ini kejadian paling teruk pernah dialami selepas kerap dirempuh mat rempit.


“Saya tidak dapat bayangkan jika rempuhan itu mengenai tepat perut atau badan saya mungkin kecederaan lebih parah,” katanya.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ipoh Asisten Komisioner Sum Chang Keong yang dihubungi mengesahkan kejadian itu membabitkan seorang anggotanya dan siasatan masih dijalankan.sumber:http://www.hmetro.com.my/myMetro/art...cle/index_html

    Current date/time is Sat Mar 24, 2018 4:23 am