BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forums2u.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forums2u.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forums2u.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


Mengamuk diperangkap SPRM

Share
avatar
Admin
Forum Admin
Forum Admin

Posts : 85
Reputation : 0
Join date : 30/04/2009
Age : 34
Location : Selangor,Malaysia

Mengamuk diperangkap SPRM

Post by Admin on Fri Feb 15, 2013 9:56 amANGGOTA KPDNKK dan SPRM memeriksa lori tangki yang diisi dengan diesel untuk diseludup ketika serbuan di Puchong kelmarin.

PUCHONG ā€“ Seorang lelaki yang melakukan kegiatan haram menyeludup diesel subsidi ke luar negara naik angin apabila menyedari dia diperangkap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ketika cuba memberi rasuah sebanyak RM70,000 kelmarin.

Serbuan oleh anggota Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) yang turut disertai pegawai SPRM itu dilakukan pada pukul 3 petang di sebuah kawasan lapang dekat Jalan Pulau Meranti di sini.

Difahamkan, lelaki berusia lingkungan 30-an tersebut bertindak demikian kerana bukan hanya diesel sebanyak 70,000 liter yang dikumpulnya di dalam lapan buah tangki besar disita, malah modal RM70,000 yang baru dipinjam dirampas pihak berkuasa itu.

Namun atas kebijaksanaan anggota penguat kuasa, kekecohan itu dapat dikawal dan suspek yang juga merupakan pemilik stor haram menyimpan diesel tersebut diberkas. Turut dirampas ialah tiga buah lori tangki, lapan tangki besar dan 70,000 liter diesel yang kesemuanya dianggarkan RM500,000.

    Current date/time is Sat Mar 24, 2018 4:24 am