BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forums2u.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forums2u.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forums2u.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


Selangor gantung projek Pusat

Share
avatar
Nazri
Official Member

Posts : 7
Reputation : 0
Join date : 21/02/2013
Location : Keramat Ulu Kelang

Selangor gantung projek Pusat

Post by Nazri on Fri Feb 22, 2013 9:17 am

Tindak balas keputusan mahkamah halang MPSepang runtuhkan, tutup kamera AES

Shah Alam: Selangor menggantung semua projek jalan raya dan prasarana Kerajaan Persekutuan di negeri itu sebagai tindak balas keputusan Mahkamah Tinggi memutuskan Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) tiada kuasa mengekuarkan notis mengarahkan syarikat penyelenggara kamera Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES), meruntuhkan tiang dan menutup kamera AES di dua lebuh raya dalam Selangor.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dalam kenyataan kepada media menerusi Sekretariat Akhbar Pejabat Menteri Besar petang semalam, berkata penggantungan sementara itu diambil sehingga proses rayuan selesai

Kerajaan negeri arah semak nota kehakiman

Dalam kenyataan empat perenggan itu, beliau berkata, kerajaan negeri kesal dengan keputusan mahkamah bahawa pihak berkuasa tempatan (PBT) tidak mempunyai kuasa terhadap struktur yang dibina di atas jalan Persekutuan.

Sehubungan itu, kerajaan negeri melihat perkara itu amat serius dan merangka beberapa tindakan, susulan termasuk mengarahkan Penasihat Undang-undang Negeri Selangor dan jabatan undang-undang MPSepang menyemak nota kehakiman dan memfailkan rayuan.

Sedia senarai

Kerajaan negeri juga telah mengarahkan Pengarah Unit Perancang Ekonomi Negeri Selangor menyediakan senarai cadangan pembangunan Persekutuan sama ada lebuh raya atau prasarana Transit Aliran Ringan (LRT) untuk disemak semula oleh Majlis Kerajaan Negeri bagi memastikan kepentingan rakyat Selangor dan kerajaan negeri terjamin.

Pada masa sama mana-mana kebenaran pembangunan yang telah diberikan kepada jalan raya dan prasarana Persekutuan hendaklah digantung buat sementara waktu sehingga proses rayuan selesai.

Kenyataan akhbar menerusi e-mel itu dikeluarkan beberapa kali dan mengandungi kesilapan. Kenyataan pertama pada jam 1.20 petang ada mengandungi perenggan menggantung semua projek jalan raya dan prasarana Kerajaan Persekutuan, tetapi menyatakan MPSepang sebagai Majlis Perbandaran Selayang (MPS).

Bagaimanapun kira-kira jam 1.40 petang, Sekretariat Akhbar menghantar pembetulan dengan membuang perenggan terakhir itu tetapi mengekalkan MPS. Kira-kira jam 5.30 petang menerusi e-mel terbaru, sekretariat itu membetulkan nama pihak berkuasa itu kepada MPSepang dan memasukkan semula perenggan mengenai penggantungan projek.
svcsacsacsa

    Current date/time is Sat Mar 24, 2018 4:20 am