BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forums2u.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forums2u.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forums2u.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


Penjawat awam dilarang berpolitik tanpa kebenaran

Share
avatar
Nazri
Official Member

Posts : 7
Reputation : 0
Join date : 21/02/2013
Location : Keramat Ulu Kelang

Penjawat awam dilarang berpolitik tanpa kebenaran

Post by Nazri on Fri Feb 22, 2013 9:41 amMUHYIDDIN (tengah) beramah mesra dengan para penjawat awam pada Perhimpunan Khas Bersama Pemimpin-Pemimpin CUEPACS di Kuala Lumpur semalam.

KUALA LUMPUR - Penjawat awam yang didapati terlibat dengan kegiatan politik tanpa kebenaran daripada ketua jabatan ataupun berpolitik dalam waktu kerja boleh dikenakan tindakan tatatertib, kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau berkata, Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) telah mengeluarkan Pekeliling yang membenarkan kumpulan pelaksana iaitu dari Gred 1 hingga Gred 40 terlibat dalam politik dan mereka perlu mengikut syarat-syarat yang ditetapkan dalam pekeliling tersebut.

Menurutnya, syarat-syarat tersebut antaranya mesti mendapat kebenaran daripada ketua jabatan dan berpolitik selepas waktu pejabat.

"Kalau ada kes (yang melanggar syarat tersebut), kita patut bertindak di atas maklumat yang tepat," katanya.

Beliau berkata demikian dalam sesi soal jawab pada Perhimpunan Khas Bersama Pemimpin Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) di sini semalam.

Turut hadir Presiden CUEPACS, Datuk Omar Osman.


sumber:Kosmosvcsacsacsa

    Current date/time is Sat Mar 24, 2018 4:27 am