BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forums2u.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forums2u.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forums2u.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Share

patungkecik

Posts : 13
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by patungkecik on Mon Dec 05, 2016 12:29 pm

sekaarng ni bulan data bagi saya memang xcukup guna...i dengar celcom ada kelaur plan yang baru dengan internet data yang banyak...nak tahu plan yang mana satu ok

milooaiss
Official Member

Posts : 13
Reputation : 3
Join date : 24/12/2013

Re: nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by milooaiss on Mon Dec 05, 2016 1:26 pm

hmm lebih baik kamu buat survey dulu kat tempat kamu tengok ada line tak?
sebab i dengar celcom sekarang ada banyak masalah kat line dia seperti ade line pun xboleh guna tau..barulah buat pilihan

zhengmuu

Posts : 5
Reputation : 0
Join date : 25/12/2013

Re: nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by zhengmuu on Mon Dec 05, 2016 2:20 pm

TS, cuba pergi tengok dr website dia. klo ko nk internet quota yg banyak, ambik je lah pelan yg tertinggi punya. senang!

chucheongfan

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

Re: nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by chucheongfan on Mon Dec 05, 2016 2:30 pm

@milooaiss wrote:hmm lebih baik kamu buat survey dulu kat tempat kamu tengok ada line tak?
sebab i dengar celcom sekarang ada banyak masalah kat line dia seperti ade line pun xboleh guna tau..barulah buat pilihan

liputan dan kelajuan depends dgn kawasan punya. kalao kawasan anda x support 4g, telco ape pun teruk! bayar seribu sebulan pun x guna.. kan? lbh baik check dulu telco yg mane support 4g kat kawasan anda baru pergi ambek.

Lahmohamed

Posts : 2
Reputation : 0
Join date : 06/12/2016

Re: nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by Lahmohamed on Tue Dec 06, 2016 3:00 pm

nak pakai celcom postpaid la senang siket x payah pikir topup dah.. skrg pun dah boleh byr bill online je.. snang kan? sebab skrg i pakai celcom first gold RM 80 dapat 20GB.. free calls ke semua network, unlimited social apps... murah je kan.. ade jgak plan celcom yg lain.. tapi try tgk website dia..

muhammad iman

Posts : 2
Reputation : 0
Join date : 07/12/2016

Re: nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by muhammad iman on Wed Dec 07, 2016 7:06 pm

@chucheongfan wrote:
@milooaiss wrote:hmm lebih baik kamu buat survey dulu kat tempat kamu tengok ada line tak?
sebab i dengar celcom sekarang ada banyak masalah kat line dia seperti ade line pun xboleh guna tau..barulah buat pilihan

liputan dan kelajuan depends dgn kawasan punya. kalao kawasan anda x support 4g, telco ape pun teruk! bayar seribu sebulan pun x guna.. kan? lbh baik check dulu telco yg mane support 4g kat kawasan anda baru pergi ambek.
sekarang memang semua tempat dah ada 4G...masalah tu kemungkinan pihak celcom sedang menaiktaraf line mereka baru berlaku...masalah tu xde berlaku sepanjang masa tau

muhammad iman

Posts : 2
Reputation : 0
Join date : 07/12/2016

Re: nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by muhammad iman on Wed Dec 07, 2016 7:13 pm

@Lahmohamed wrote:nak pakai celcom postpaid la senang siket x payah pikir topup dah.. skrg pun dah boleh byr bill online je.. snang kan? sebab skrg i pakai celcom first gold RM 80 dapat 20GB.. free calls ke semua network, unlimited social apps... murah je kan.. ade jgak plan celcom yg lain.. tapi try tgk website dia..
hmm..i pun guna plan ni,bagi saya 20gb sebulan terlalu banyak tapi xpayah risau  data xcukup guna pada hujung minggu
free calls memang bantu saya jimat banyak duit Very Happy

edriantao

Posts : 1
Reputation : 0
Join date : 08/12/2016

Re: nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by edriantao on Thu Dec 08, 2016 3:44 pm

Guys, I nak tumpang tnya. Pada korang, berbalaoi kee tak sebenarnya telco company kat Malaysia ni offer internet banyak2 mcam ni? Korang tak rasa over kee untuk personal use?

Lahmohamed

Posts : 2
Reputation : 0
Join date : 06/12/2016

Re: nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by Lahmohamed on Thu Dec 08, 2016 9:22 pm

@edriantao wrote:Guys, I nak tumpang tnya. Pada korang, berbalaoi kee tak sebenarnya telco company kat Malaysia ni offer internet banyak2 mcam ni? Korang tak rasa over kee untuk personal use?

hey, bagi aku memang berbaloi la kalau byk data yg aku dapat.. senang beli sekali je.. lagi byk dorg offer, lagi byk org nak pkai plan dorg tu.. dorg x rugi ape2 pun.. lagi pun ni cume promotion je kan.. lpas tu harga asal balik.. time ni la org beria nak beli.. kalau rase kat rumah tu dah ade wifi, ko beli la plan yg murah n data dia kurang.. mcm first gold tu hah.. 20gb je.. kalau rumah x de wifi, pkai je 40gb or 60gb.. tapi senang je nak abes kalau ko tu suke benor tgk running man kat internet or youtube hahahaha

patungkecik

Posts : 13
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

Re: nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by patungkecik on Fri Dec 09, 2016 9:45 am

@edriantao wrote:Guys, I nak tumpang tnya. Pada korang, berbalaoi kee tak sebenarnya telco company kat Malaysia ni offer internet banyak2 mcam ni? Korang tak rasa over kee untuk personal use?
bagi saya , postpaid memang berbalaoi berbandingan dengan guna prepaid ...sebab prepaid nak beli data mahal sangat dan postpaid plan hanya rm80 dah dapat 20gb internet data dengan unlimited calls..jimat banyak

patungkecik

Posts : 13
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

Re: nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by patungkecik on Fri Dec 09, 2016 9:49 am

@Lahmohamed wrote:nak pakai celcom postpaid la senang siket x payah pikir topup dah.. skrg pun dah boleh byr bill online je.. snang kan? sebab skrg i pakai celcom first gold RM 80 dapat 20GB.. free calls ke semua network, unlimited social apps... murah je kan.. ade jgak plan celcom yg lain.. tapi try tgk website dia..
hahaha memang lah...satu bulan hanya bayar sekali tau..xmacam prepaid nak top up bnaayk kali dalam sebulan untuk beli data
lagipun coverage speed untuk celcom laju

Sponsored content

Re: nak tukar plan yang ada offer banyak internet data

Post by Sponsored content


    Current date/time is Wed Feb 21, 2018 11:01 am